Pudim de mel

Pudim de mel, esta é uma receita facílima e rapidíssima de se fazer para além disso é de comer e chorar por mais!

Pudim de mel

Ingredientes:

1 lata de leite condensado light.
Use como medida,  a lata de leite condensado, já vazia coloque dentro da lata 200 ml de natas (creme de leite) e encha o resto com leite.
3 colheres de sopa de mel
5 ovos.
Caramelo liquido.

Preparação:

Unte uma forma de pudim (daquelas que tem tampa) unte com caramelo liquido, reserve. Bata os restantes ingredientes juntos.
Verta a mistura na forma do pudim. Tape bem. Ponha a forma dentro da panela pressão, com água pela altura do meio da forma e leve ao lume, com a panela de pressão tapada, claro.

Quando começar a apitar, deixe cozer por 12 minutos. Desligue o lume, deixe sair o vapor e só depois abra a panela, retire a forma do pudim. Deixe arrefecer e ponha no frigorífico até estar bem, bem  fresco.

Se quiser na altura de servir o pudim, cubra-o com mais caramelo liquido. Aqui em casa como o queremos comer logo, colocamos o pudim no congelador para arrefecer  mais rápido 🙂

Sirva com um grande sorriso, bom apetite!

Honey pudding, this is a very quick and easy recipe to make, and it’s a real treat!

Honey pudding

Receita de pudim de mel

Ingredients:

1 can of light condensed milk.
Use the empty can of condensed milk as a measure, pour 200 ml of cream into the can and fill the rest with milk.
3 tablespoons of honey
5 eggs.
Liquid caramel.

Preparation:

Grease a pudding tin (the kind with a lid) with liquid caramel, set aside. Whisk the remaining ingredients together.
Pour the mixture into the pudding tin. Cover tightly. Place the mold inside the pressure cooker, with water up to the middle of the mold and bring to the boil, with the pressure cooker covered, of course.

When it starts to whistle, cook for 12 minutes. Turn off the heat, let the steam escape and only then open the cooker and remove the pudding. Let it cool and put it in the fridge until it’s really, really cold.

If you like, cover the pudding with more liquid caramel when you serve it. Here at home, as we want to eat it straight away, we put the pudding in the freezer to cool it down more quickly 🙂

Serve with a big smile, bon appetit!

Translated with DeepL.com (free version)

 

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